Khamis, 20 Oktober 2011

Boomz Bahasa Malaysia!! Syok!



Assalamualaikum,,

Hari ni fara nak sharekan ngan korang tentang game yg selalu fara main.. n.. dah gile kemaruk dgn game nie..
okey!.. 

*Game nie bermula 29 julai 2011 yg lepas..

*Online game terunggul di Malaysia.

*Pemandangan indah seakan-akan cerita dogeng, fesyen bergaya, cara pelawanan yang menarik, dan sistem alat bantuan dalam permainan banyak mencabar!

*Mari ramai2 menikmati pengalaman dunia boomz yg seronok lagi mengujakan!



Note : boleh didapati di Frenster, Facebook dan mmog asia..

:)

Selasa, 18 Oktober 2011

Tade ape yg special~

Assalamualaikum.. dan selamt sejahtera..

Hari ni fara nak sharekan beberape lawak untuk korang.. (harap korang enjoy)..


Lawak 1


Adelah seorang lelaki datang untuk meminta derma.

Derma untuk orang2 tua. seorang budak pon membuka pintu.

budak : derma ape bang?

lelaki : derma untuk orang2 tua. adek ade ape2 untuk didermakan?

budak : kejap eh?! saye amek atuk saye.

lelaki : ???


lawak 2

Seorang cucu ke pejabat pos untuk untuk menghantar surat. Cucunya bertanya bila melihat atoknya

memasukan surat ke dalam tong berwarna merah . ''atok! atok buat ape tu?''

''Atok bagi surat kat kawan atok, cu!'' jawab atoknye.

cucunya bertanya lagi, ''Ape banggang sangat kawan atok aku duduk dalam tong warna merah tu?''


Lawak 3

Seorang polis masuk bilik mayat di sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian 3 lelaki sekaligus.

Selepas memeriksa ketiga-tiga mayat tersebut, die bertanye kepada penjaga bilik berkenaan.

Polis : mengapa ketiga-tiga mayat tersebut tersenyum?

Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila  diserang strok. Lelaki kedua pula dikhabarkan menang

loteri dan mati serangan sakit jantung manakala yg ketiga disambar petir.

Polis : hah? kene sambar petir pon.. boleh tersenyum?

penjaga : mase tu.. die ingat orang sedang ambil gambarnye......



okey! tamat!


Sabtu, 15 Oktober 2011

lawak sabtu.

Assalamualaikum..
Hari nie hari sabtu kan? nak sharekan gambar2 lawak kat korang la.. boleh?? hehe.. enjoy! yer..

*suara kiut berkate : Opss! Boss! cantik tk stail rambut saye?
haha.


Hi five! yow!


123.. Smile!!!



rest panda? or what? n i want 2 says! this is lazy panda! haha..




song : nenek-nenek si bongkok tiga.. nenek ini bnya sakti.. dah tu pon boley buat macm ini.. haha..



haha.. okey2.. cukup2.. dah bnyak pon.. saje nak share.. enjoy tak? kalau tak.. coment jer..


:)

Jumaat, 14 Oktober 2011

Soalan yg mungkin membuatkn org marah

Assalamualaikum..



Malam nie cik fara nak share kan gan korang tentang soalan2.. bodo yg biase kite dengar.. fara rase kalau mase tu.. mood sesorang tu kurang baik mungkin akan jadi macam kat bawah nie..

Situasi 1) Bila orang nampak awk baring tutup mate ::
soalan : Awak tidor ke?
jawapn : Tak lah.. saye tgh training macm mane nak pengsan. Hahax!


Situasi 2) Awk bawak tv yg rosak jumpe technicain untuk direpair ::
soalan : Yer, nak repair tv ker?
Jawapan : Tak lah , saye bosan! saje jer nak test angkat berat.

Situasi 3) Time awk baru bngun tido ::
Soalan : Awak dah bngun?
Jawapan : Ish! tak lah , saye sleep walking.

4) kawan awak call telefon rumah awak ::
Soalan : Awk kat mane sekarang?
Jawapan : Sini , kat bus stop!

Situasi 5) Orang nampak awk kluar dari bilik mandi.. basah2..sambil pakai towel ::
Soalan : Awk baru lepas mandi ke?
Jawapan : Mane ade , saye jatuh dalam lubang jamban tadi !

Situasi 6) Awk kat dalm toilet , pintu berkunci , ade orang ketuk pintu ::
Soalan : Ada orang tak?
Jawapan : *(suare kiut)  Mane ade orang. taik tgh cakap nie! =,='



hahax.. mesti korang selalu tanye soalan macm nie kan?
dah agak dah!


Enjoy!



tips/petua baru ku jumpa (hilangkn najis lalat)

Assalamualaikum..
Pagi tadi.. mase kat makmal sains (macm biase kene tolong cikgu rohana).. ade satu section nie.. tentang kecantikan.. yg telah siap di tampal di dinding.. n than aku bace..



Rupenye.. tips/petua untuk hilangkn najis lalat.. huhu.. ia berbunyi begini..

Ambil sebiji limau purut dan nenas.. kisarkn hingga ia menjadi krim. kemudian sapukan di bahagian yg mempunyai najis lalat.. n than.. gune kn ia 2 kali sehari.. gunakn hingga najis tersebut tertanggal sendiri..

huhu.. n.. ade ker patut fara tambh tahi lalat kat bawah bibir fara.. patut ke?
hehe.. cantik ape.. kalau tk nak.. boleh hilangkn.. hehe...


 :)


Khamis, 13 Oktober 2011

Pantun Salah Bikin!

Assalamualaikum..
Hari nie fara nak sharekn pantun lawak untuk korang.. jom kite bace ramai2 yerr! best!

Buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokan,
kenape kau jolok guna galah,
sebb cempedak tu dah jatuh kat luar pagar.

Kalau ade sumur di ladang, 
boleh hamba menumpang mandi,
patutlah bau badan kau busuk semacm,
bilik air ade, buat ape kau mandi kat ladang..

kalau ade jarum yg patah,
jangan disimpan di dalam peti,
kesian betul kau ni,
jarum patah pon kau nak simpan dalm peti.

kajang pak malau kajang berlipat,
kajang hamba mengkuang layu,
kaiin pak malau, mak limah yg lipat,
kain aku si penyapu yg curi.

limau purut masal di dahan,
batang selasih condong batangnye,
limau purut tak boleh makn,
nnti sakit perut ape ubatnye..

Haiya! cik siti perempuan bnyak mude,
ana cukup takut jaln tutup mata,
memng lah takut kalau tutup mata,
sebb takut terpijak lubang indah water..

encik baba  jatuh dlam parit.
cik aminah ketawe jerit-jerit,
sampai hati cik aminah ketawekn jerit-jerit,
mentang-mentanglah saye jatuh dalm parit..

buai laju-laju,
sampai pokok sena,
woii, jangan laju-laju,
nanti kang tercampak kat pokok sena!

timang tinggi-tinggi 
sampai cucur atap
cucur atap tk sedap
cucur udang, cucur pisang, haaa tu kan sedap!




ahaha! enjoy lah ngan pantun nie yer..

:)




kerja amal selepas PMR #2

Assalamualaikum..
Hari nie merupakn hari kedua kami membantu cikgu Rohana untuk menceriakn makmal sains..untuk pertandingan makmal sains terceria.. seperti biasalah kami akan mewarnakn kembali lukisan2 didinding yg kian pudar..
haha...rasenye dari jam 8 pagi kami mulakan... dan jam 10.45 pgi kami berehat... lepas tu.. kembali mewarna...
tak lame kemudian.. si Syarur n anak Johan pon datang.. diorg tampal2 huruf kat dinding kot~ tak pasti.. ahaha..
bile dah siap keje kami. kami pon tolong Ayun n Pikah untuk label2kn gambar yg gunekn plastecine smbil potpet2 n gosip2 pasal si Anak dare A.K.A syarur.. ahaha..

tetibe si anak johan minta tolong.. die suruh amekkn water colour wrne hijau.. so.. aku amekn.. mase nak pastikn water colour tu wrne hijau, mase bukk penutup botol tu..

splasshh! colour tu tumpah kat kain n tudung sekolah aku.. ade ker patot si anak johan nie ketawekn aku.. ishh! buat soowgan jer! ahahaha..

n than.. aku g kat Nalisa untuk tolong2 .. huh.. kene tolong warnekn lukisan yg budak2 nie lukis..
tak lame kemudian.. langgau datg..
nak tau ape yg saye maksudkn langgau tu?? hah! ape lagi kalau bukn budak2 kelas kitorg yg menyibuk tk buat keje la! isshhh3...

n than kitorang kemas... sebab cikgu Rohana ade kelas.. n.. kitorang g ke dewan.. membosankn diri masing..



                                                                          boring jer..
 okey la..
bye!

:)


Rabu, 12 Oktober 2011

kerja amal selepas PMR

Assalamualaikum..

Ceritanya bermula pagi tadi.. selepas saje perhimpunn harian.. kami (student form 3) akan pergi ke dewan untuk aktiviti yg agak menbosankan.. macm~ main dam, catur, sahiba, Saidina.. hurm.. boring la.. asyik game yg same.. jer.. jadi.. kami amek keputusan untuk duduk diam jer .. smbil bace novel..

tibe2.. cikgu Rohana datg kat kami.. cikgu mintak tolong menceriakn makmal Sains.. ahaha.. ape lagi.. kami join la.. huhh~ bile tibe kat makmal.. cikgu n penjaga makmal pon bagi2 kan kami tugas... tugas saye.. mengecat kembali gambar arus megnet n matahari.. dieorg pulak.. cat gambar2 cell kat dinding.. ahaha.. penat juga..

kami pon buat kerja dengan khusyuk tawaduk hingga selesai.. ishh2.. rasenye.. dari jam 8.30 pagi.. higga jam 12 tgh kami mengecat.. huh... baiknye~~~ kami.. tak mintak upah pown.. ahaha..




hehe.. lepas tu.. kami pergi makmal komputer pulak.. cikgu suruh kami kemas n sapu2 makmal komputer..
n.. cikgu cakap.. sebagai balasan dapt gune kn komputer selame 1 jam.. ahaha.. ape lagi.. happy la.. kami.. pastu buat keje masing2... :)
dah siap pon! ahaha.. kami ade 7 org.. so.. sorang satu komputer la.. wow best nye.. huhu.. baru nak suruh adah ceriakn blog n download2 kat tenet.. tetibe~~~ ade budak kelas lain pulak yg menyibuk.. arrh! geram nye...
terpakse kami mengalah.. huhu.. kalau menrungut.. habis lah pahale kerja amal kami.. rugi maa.. so.. kami sabo jer la.. :)

pastu.. kami kembali pergi ke dewan.. huh..




dah abis~
ahaha.. bye..



Isnin, 10 Oktober 2011

' Contest DANIEL ADIE : SISPA '



Assalamualaikum.
Hari nie merupakn hari terakhir PMR.. so.. bebas sikit (ye ker?).. haha!!  lepas jer balik sekolah terus bukk laptop.. tau tk aku buat ape? hehe.. sertai contest la.. (seperti yg tertera di atas)  XD.

*huhu.. sekadar menepati janji

ok ok.. tak bnyak cite.. nie die saye punye gmbar.. saye harap ade perbezaan mane yg palsu n mane yg ikhlas..




*dua2 nmpak senyum ikhlas kan?? haha.. 
n.. kalau nk tau mane satu yg tk senyum ikhlas
jom kite tengok..











kiri : kurang ikhlas. haha.





'Terkadang, senyuman palsu terukir apabila kita tidak mahu org lain bersedih..


tag :
syuhadahsharif










                                                        

Jumaat, 7 Oktober 2011

PMR !!! n bla bla bla~

Assalamualaikum..
fuh! dah lame tak on9 facebook.. dah lame tak update blog.. semuanye di sebab kn exam PMR ler~
tension! tak sempat pon nk on9.. (skrg nie ok sikit sbb tinggal 2 paper lagi n.. esok cuti )
huh.. bnyak jugak yg aku nk cerite.. tapi.. lupe kan jer la..

first : PMR ! ya Allah! macm perang maa~ sebok gile! tak de mase untuk blog.. untuk buka laptop... ape yg di hadap! hanye ler buku~

second : hehe.. dok sebok kat sekolah budak2 nie pot pet2.. cite PASTA .. kalau tak tau .. kite tengok kat bawah nie...            




                                              * korean! korean! korean! best~


cerite nie bermula 3.10.2011.. dari hari isnin hingga khamis (kot...) jam 5 petg..
kalau tak tengok! memg rugi..



third : makk oi! rambut aku dah pendek! oh!! hodoh nye!!! (ingat kn rambut pendek comey, rupe nye hodoh!) huh! 



ok bye!