Rabu, 12 Oktober 2011

kerja amal selepas PMR

Assalamualaikum..

Ceritanya bermula pagi tadi.. selepas saje perhimpunn harian.. kami (student form 3) akan pergi ke dewan untuk aktiviti yg agak menbosankan.. macm~ main dam, catur, sahiba, Saidina.. hurm.. boring la.. asyik game yg same.. jer.. jadi.. kami amek keputusan untuk duduk diam jer .. smbil bace novel..

tibe2.. cikgu Rohana datg kat kami.. cikgu mintak tolong menceriakn makmal Sains.. ahaha.. ape lagi.. kami join la.. huhh~ bile tibe kat makmal.. cikgu n penjaga makmal pon bagi2 kan kami tugas... tugas saye.. mengecat kembali gambar arus megnet n matahari.. dieorg pulak.. cat gambar2 cell kat dinding.. ahaha.. penat juga..

kami pon buat kerja dengan khusyuk tawaduk hingga selesai.. ishh2.. rasenye.. dari jam 8.30 pagi.. higga jam 12 tgh kami mengecat.. huh... baiknye~~~ kami.. tak mintak upah pown.. ahaha..




hehe.. lepas tu.. kami pergi makmal komputer pulak.. cikgu suruh kami kemas n sapu2 makmal komputer..
n.. cikgu cakap.. sebagai balasan dapt gune kn komputer selame 1 jam.. ahaha.. ape lagi.. happy la.. kami.. pastu buat keje masing2... :)
dah siap pon! ahaha.. kami ade 7 org.. so.. sorang satu komputer la.. wow best nye.. huhu.. baru nak suruh adah ceriakn blog n download2 kat tenet.. tetibe~~~ ade budak kelas lain pulak yg menyibuk.. arrh! geram nye...
terpakse kami mengalah.. huhu.. kalau menrungut.. habis lah pahale kerja amal kami.. rugi maa.. so.. kami sabo jer la.. :)

pastu.. kami kembali pergi ke dewan.. huh..




dah abis~
ahaha.. bye..



2 ulasan:

  1. okehh..sok tolong lagi tau..daripada memerap kat dewan jdik jeruk ,lagi baik tolong cikgu kan.. ?
    :)

    BalasPadam
  2. trbaex laa kowowg . haha . asl ta ajk ak . haha

    BalasPadam