Sabtu, 31 Disember 2011

tahun baru azam baru..

Assalamualaikum

Wow! dh masuk tahun baru la.. mcm x rase je tahun 2011 ni.. pejam-celik2.. aku dah jadi akak senior la..dah form 4.. (*boleh buli budak junior) muaahahaha..
sekolah pon nk bukak.. lagi 2 hari je.. kan?! wuiiisshhh! x sabar nk g skola.. rindu kat kengkawan.. nalisa,jalila,adah,rdziah.. n semua la! haha..

dah masuk tahun baru.. azam pon mule tersemai.. eiii cehh.. klau boleh la kan.. aku nk jadi macm character anime ni.. ceria dan sentiase cool..

*minorin (watak cerita toradora)


n than aku nk jadi lebih baik dari tahun 2011 ni.. tmbah iman.. jaga aurat.. dan paling pnting sekali.. aku nk fokus kat study.. n aku nk tanam kn dalm diri aku... yg aku boleh lawan keinginan nk bercouple! insyallah boleh! 

korang doa kn saye yeeeer!
amin..

ok. bye! 

:)

Jumaat, 30 Disember 2011

Hatsune Miku memang awesome!

Assalamualaikum n selamt sejahtera..

Hari ni mood aku baik.. so, ade hati lah jugak utk tergerak nk menaip entry kat blog ni.. so, aku nk sharekn ngan korang pasal penyanyi hologram vacaloid yg paling awesome yg bersuare cumill iaitu Hatsune Miku..


Ciri2 Hatsune Miku nie.. die budak kecik yg comel.. flat chest.. opssss! hehe.. dan memiliki rambut sepanjang 1.5 meter. wow! 




concert!



OK. bye.. nk layan lagu vacaloid..
hehe..

tinggl 2 ari jer nk naik skolah.. yeah! nk pakai bju skolah ala2 style anime lah! ngeeee.. XD

Rabu, 7 Disember 2011

Yeah! School Break yg paling BOSAN..

Assalamualaikum

School break = bosan

Ade 3 sebab nape aku ckp macm nie..

1. Duit aku dah rentong! cauze, bayoo bil. internet.
2. Bile duit pon dah rentong! poket pon dah tenat.. Jadi, aku pon tk leh nk jenjalan.
3. Haiiiiiii !! Hoiiiiii !! Nape lah.. hari2 bende yg same jer, yg akan aku buat..  contohnye macm nie..

pagi : g kemas rumah.. mandi.. tengok tv.. layan laman sosial.. n main game..
Tgh : Study2 kejap.. lepak2.. n main game..
mlm : main game n layan twitter,fb n skype nan syuhadahsharif.. kemudian tidoo


Keesokan hari nye..

pagi : g kemas rumah.. mandi.. tengok tv.. layan laman sosial.. n main game..
Tgh : Study2 kejap.. lepak2.. n main game..
mlm : main game n layan twitter,fb n skype nan syuhadahsharif (klau tade adah.. layn game jer la.) kemudian   tidoo.


Keesokan hari nye..
pon bende yg same yg aku buat.. -____-''



Note : Ade sesiape yg nak bawak aku g holiday ker?! n blanja g shooping! nak ikot! hehe..
*Aku tgh bosan tahap cipan.. grrrrrr!





Rabu, 30 November 2011

Boboi nak kene sunat!!!

Assalamualaikum n slamat sejahtera..

*kucing paling manje


huhhh! dah lame sy tk update blog. rindu lah jugak kat korang.. so! im back..  okey.. hari nie sy nk cite2 kat korang pasal cat yg ade kat dlm pic. nie.. owh! boboi nk kene sunat.. bhahaha! padan muke! 
my bapak said "kurang ajar nye kucing! kencing kat kete aku!''  korang nak tau tk, nape? sebab nye~ boboi nie tgh men'gatal'.. miowww sane.. miowww sini.. carik makwe.. pastu kencing merata-rata.. ishhhh! baunye.. mengalahkn taik lembu.. huhuhu..

hahaha.. cer korng bayangkn macm mane cat nie sunat.. huhu.. so.. petg ni  jugak lah cat nie nk di bawe ke clinik haiwan utk di sunatkn.. so.. ape2 story pasal cat sy.. sy akn cite kan...

okey! 

bye..  :)

Jumaat, 11 November 2011

11.11.11

Assalamualaikum n selamat sejatera..



sempena tarikh yg cool nie.. fara nak sharekn lagu nie utk korang..

*just2 4 fun.. :)





note: my bf nyanyikn lagu nie utk fara.. so.. sweet!


Isnin, 7 November 2011

ishh! ape nak jadi nie?!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

*gambar hanya sekadar hiasan.


korang pernah tengok couple2 jenjalan kat mall tk? rasenye.. ade tk diorang buat macm kat gambar atas nie? mesti ade kan??? kan?? haha... tapi.. laen cerita nye.. mase fara jenjalan g mall tadi ngan pak cik n mak cik fara.. 

huh.. ceritanye macm nie.. 
mule2, fara g tingkat atas mall tu.. (sensorang jer).. mase jalan kat depan kedai2 yg ade kat mall tu~ fara ade nampak couple kat depan fara nie..gedik semacam! perhh!
n.. yg buat fara lagi rase macm nak meluat,, mase pompuan nie tengok fara kat belakang die.. (so.. fara pendang lah die..) 
tetibe,, pompuan nie amek tgan bf die, n than.. letakan kat pinggang die.. errrrr..ape lagi..bf die pon menggatal lah.. cuit2 pinggang die tu.. ishhh!  nampak sangat drama nak jelouskn aku! werrrrk! kalau pompuan tu cantik tk pe lah jugak.. huhu.. sakit bijik mate tengok diorang.. rase macm nak muntah e-jau jer..

taaaaa   daaa  ~

haha.. pastu, jumpe pulak couple pelik~ huh? nape pelik? sbb nye.. yg gf nye dah macm jantan,,dgn seluar pendeknye n pemakain nye...n..  yang bf nye pulak,, dah macm pompuan! lembut gituw! haha.. n than fara g beli2 barang.. n balik..


note : dunia dah nak kiamat ker?? haram jadi halal.. yg tk boleh.. pon.. diboleh kan! ishh3..

 :)







Selasa, 1 November 2011

bufdays baby

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Semalam, 31.10.2011 merupakan hari lahir Najiha (adek kepada kawan aku). so. akak die ade jemput kitorang (jalilah,syuhada,radzieah,bea,n aku)  sambut hari lahir Jiha. meriah lah jugak.. ape2 pon.. Jiha tetap comell kalau korang tengok die.. mesti rase macm nak telan jer.. haha.. mata pon bulat, kulit pon putih.. memang persis model cilik. Wah~Wah~  kalau akak die dengar, mesti kembang! bhahaha!


*comell kan?



*ayoooo! merah lah pulak! hehe.. nie semua keje si syuhadah. bhahaha..
mase aku nak tengkap gambo, time tu lah flash camera die menyala! kan!!! dah jadi macm nie..



*bulatkan mate die? hehe..


huhu.. kalau korang nak tengok rupe akak die.. jom.. scrool ke bawah!

V
V
V
V
V
V
V
V
V


*ape macm? sebijik tk? comell kan? hahaha...



okey! tamat entry.. n..  nak ucapkan kat Jiha..


SELAMAT HARI LAHIR YG PERTAMA JIHA
moga2 Jiha sihat n comell selalu..


peace! 

:)






Khamis, 20 Oktober 2011

Boomz Bahasa Malaysia!! Syok!



Assalamualaikum,,

Hari ni fara nak sharekan ngan korang tentang game yg selalu fara main.. n.. dah gile kemaruk dgn game nie..
okey!.. 

*Game nie bermula 29 julai 2011 yg lepas..

*Online game terunggul di Malaysia.

*Pemandangan indah seakan-akan cerita dogeng, fesyen bergaya, cara pelawanan yang menarik, dan sistem alat bantuan dalam permainan banyak mencabar!

*Mari ramai2 menikmati pengalaman dunia boomz yg seronok lagi mengujakan!



Note : boleh didapati di Frenster, Facebook dan mmog asia..

:)

Selasa, 18 Oktober 2011

Tade ape yg special~

Assalamualaikum.. dan selamt sejahtera..

Hari ni fara nak sharekan beberape lawak untuk korang.. (harap korang enjoy)..


Lawak 1


Adelah seorang lelaki datang untuk meminta derma.

Derma untuk orang2 tua. seorang budak pon membuka pintu.

budak : derma ape bang?

lelaki : derma untuk orang2 tua. adek ade ape2 untuk didermakan?

budak : kejap eh?! saye amek atuk saye.

lelaki : ???


lawak 2

Seorang cucu ke pejabat pos untuk untuk menghantar surat. Cucunya bertanya bila melihat atoknya

memasukan surat ke dalam tong berwarna merah . ''atok! atok buat ape tu?''

''Atok bagi surat kat kawan atok, cu!'' jawab atoknye.

cucunya bertanya lagi, ''Ape banggang sangat kawan atok aku duduk dalam tong warna merah tu?''


Lawak 3

Seorang polis masuk bilik mayat di sebuah hospital untuk menyiasat punca kematian 3 lelaki sekaligus.

Selepas memeriksa ketiga-tiga mayat tersebut, die bertanye kepada penjaga bilik berkenaan.

Polis : mengapa ketiga-tiga mayat tersebut tersenyum?

Penjaga : Lelaki pertama sedang bersanding, apabila  diserang strok. Lelaki kedua pula dikhabarkan menang

loteri dan mati serangan sakit jantung manakala yg ketiga disambar petir.

Polis : hah? kene sambar petir pon.. boleh tersenyum?

penjaga : mase tu.. die ingat orang sedang ambil gambarnye......



okey! tamat!


Sabtu, 15 Oktober 2011

lawak sabtu.

Assalamualaikum..
Hari nie hari sabtu kan? nak sharekan gambar2 lawak kat korang la.. boleh?? hehe.. enjoy! yer..

*suara kiut berkate : Opss! Boss! cantik tk stail rambut saye?
haha.


Hi five! yow!


123.. Smile!!!



rest panda? or what? n i want 2 says! this is lazy panda! haha..




song : nenek-nenek si bongkok tiga.. nenek ini bnya sakti.. dah tu pon boley buat macm ini.. haha..



haha.. okey2.. cukup2.. dah bnyak pon.. saje nak share.. enjoy tak? kalau tak.. coment jer..


:)

Jumaat, 14 Oktober 2011

Soalan yg mungkin membuatkn org marah

Assalamualaikum..



Malam nie cik fara nak share kan gan korang tentang soalan2.. bodo yg biase kite dengar.. fara rase kalau mase tu.. mood sesorang tu kurang baik mungkin akan jadi macam kat bawah nie..

Situasi 1) Bila orang nampak awk baring tutup mate ::
soalan : Awak tidor ke?
jawapn : Tak lah.. saye tgh training macm mane nak pengsan. Hahax!


Situasi 2) Awk bawak tv yg rosak jumpe technicain untuk direpair ::
soalan : Yer, nak repair tv ker?
Jawapan : Tak lah , saye bosan! saje jer nak test angkat berat.

Situasi 3) Time awk baru bngun tido ::
Soalan : Awak dah bngun?
Jawapan : Ish! tak lah , saye sleep walking.

4) kawan awak call telefon rumah awak ::
Soalan : Awk kat mane sekarang?
Jawapan : Sini , kat bus stop!

Situasi 5) Orang nampak awk kluar dari bilik mandi.. basah2..sambil pakai towel ::
Soalan : Awk baru lepas mandi ke?
Jawapan : Mane ade , saye jatuh dalam lubang jamban tadi !

Situasi 6) Awk kat dalm toilet , pintu berkunci , ade orang ketuk pintu ::
Soalan : Ada orang tak?
Jawapan : *(suare kiut)  Mane ade orang. taik tgh cakap nie! =,='



hahax.. mesti korang selalu tanye soalan macm nie kan?
dah agak dah!


Enjoy!



tips/petua baru ku jumpa (hilangkn najis lalat)

Assalamualaikum..
Pagi tadi.. mase kat makmal sains (macm biase kene tolong cikgu rohana).. ade satu section nie.. tentang kecantikan.. yg telah siap di tampal di dinding.. n than aku bace..



Rupenye.. tips/petua untuk hilangkn najis lalat.. huhu.. ia berbunyi begini..

Ambil sebiji limau purut dan nenas.. kisarkn hingga ia menjadi krim. kemudian sapukan di bahagian yg mempunyai najis lalat.. n than.. gune kn ia 2 kali sehari.. gunakn hingga najis tersebut tertanggal sendiri..

huhu.. n.. ade ker patut fara tambh tahi lalat kat bawah bibir fara.. patut ke?
hehe.. cantik ape.. kalau tk nak.. boleh hilangkn.. hehe...


 :)


Khamis, 13 Oktober 2011

Pantun Salah Bikin!

Assalamualaikum..
Hari nie fara nak sharekn pantun lawak untuk korang.. jom kite bace ramai2 yerr! best!

Buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokan,
kenape kau jolok guna galah,
sebb cempedak tu dah jatuh kat luar pagar.

Kalau ade sumur di ladang, 
boleh hamba menumpang mandi,
patutlah bau badan kau busuk semacm,
bilik air ade, buat ape kau mandi kat ladang..

kalau ade jarum yg patah,
jangan disimpan di dalam peti,
kesian betul kau ni,
jarum patah pon kau nak simpan dalm peti.

kajang pak malau kajang berlipat,
kajang hamba mengkuang layu,
kaiin pak malau, mak limah yg lipat,
kain aku si penyapu yg curi.

limau purut masal di dahan,
batang selasih condong batangnye,
limau purut tak boleh makn,
nnti sakit perut ape ubatnye..

Haiya! cik siti perempuan bnyak mude,
ana cukup takut jaln tutup mata,
memng lah takut kalau tutup mata,
sebb takut terpijak lubang indah water..

encik baba  jatuh dlam parit.
cik aminah ketawe jerit-jerit,
sampai hati cik aminah ketawekn jerit-jerit,
mentang-mentanglah saye jatuh dalm parit..

buai laju-laju,
sampai pokok sena,
woii, jangan laju-laju,
nanti kang tercampak kat pokok sena!

timang tinggi-tinggi 
sampai cucur atap
cucur atap tk sedap
cucur udang, cucur pisang, haaa tu kan sedap!




ahaha! enjoy lah ngan pantun nie yer..

:)




kerja amal selepas PMR #2

Assalamualaikum..
Hari nie merupakn hari kedua kami membantu cikgu Rohana untuk menceriakn makmal sains..untuk pertandingan makmal sains terceria.. seperti biasalah kami akan mewarnakn kembali lukisan2 didinding yg kian pudar..
haha...rasenye dari jam 8 pagi kami mulakan... dan jam 10.45 pgi kami berehat... lepas tu.. kembali mewarna...
tak lame kemudian.. si Syarur n anak Johan pon datang.. diorg tampal2 huruf kat dinding kot~ tak pasti.. ahaha..
bile dah siap keje kami. kami pon tolong Ayun n Pikah untuk label2kn gambar yg gunekn plastecine smbil potpet2 n gosip2 pasal si Anak dare A.K.A syarur.. ahaha..

tetibe si anak johan minta tolong.. die suruh amekkn water colour wrne hijau.. so.. aku amekn.. mase nak pastikn water colour tu wrne hijau, mase bukk penutup botol tu..

splasshh! colour tu tumpah kat kain n tudung sekolah aku.. ade ker patot si anak johan nie ketawekn aku.. ishh! buat soowgan jer! ahahaha..

n than.. aku g kat Nalisa untuk tolong2 .. huh.. kene tolong warnekn lukisan yg budak2 nie lukis..
tak lame kemudian.. langgau datg..
nak tau ape yg saye maksudkn langgau tu?? hah! ape lagi kalau bukn budak2 kelas kitorg yg menyibuk tk buat keje la! isshhh3...

n than kitorang kemas... sebab cikgu Rohana ade kelas.. n.. kitorang g ke dewan.. membosankn diri masing..



                                                                          boring jer..
 okey la..
bye!

:)


Rabu, 12 Oktober 2011

kerja amal selepas PMR

Assalamualaikum..

Ceritanya bermula pagi tadi.. selepas saje perhimpunn harian.. kami (student form 3) akan pergi ke dewan untuk aktiviti yg agak menbosankan.. macm~ main dam, catur, sahiba, Saidina.. hurm.. boring la.. asyik game yg same.. jer.. jadi.. kami amek keputusan untuk duduk diam jer .. smbil bace novel..

tibe2.. cikgu Rohana datg kat kami.. cikgu mintak tolong menceriakn makmal Sains.. ahaha.. ape lagi.. kami join la.. huhh~ bile tibe kat makmal.. cikgu n penjaga makmal pon bagi2 kan kami tugas... tugas saye.. mengecat kembali gambar arus megnet n matahari.. dieorg pulak.. cat gambar2 cell kat dinding.. ahaha.. penat juga..

kami pon buat kerja dengan khusyuk tawaduk hingga selesai.. ishh2.. rasenye.. dari jam 8.30 pagi.. higga jam 12 tgh kami mengecat.. huh... baiknye~~~ kami.. tak mintak upah pown.. ahaha..




hehe.. lepas tu.. kami pergi makmal komputer pulak.. cikgu suruh kami kemas n sapu2 makmal komputer..
n.. cikgu cakap.. sebagai balasan dapt gune kn komputer selame 1 jam.. ahaha.. ape lagi.. happy la.. kami.. pastu buat keje masing2... :)
dah siap pon! ahaha.. kami ade 7 org.. so.. sorang satu komputer la.. wow best nye.. huhu.. baru nak suruh adah ceriakn blog n download2 kat tenet.. tetibe~~~ ade budak kelas lain pulak yg menyibuk.. arrh! geram nye...
terpakse kami mengalah.. huhu.. kalau menrungut.. habis lah pahale kerja amal kami.. rugi maa.. so.. kami sabo jer la.. :)

pastu.. kami kembali pergi ke dewan.. huh..




dah abis~
ahaha.. bye..



Isnin, 10 Oktober 2011

' Contest DANIEL ADIE : SISPA '



Assalamualaikum.
Hari nie merupakn hari terakhir PMR.. so.. bebas sikit (ye ker?).. haha!!  lepas jer balik sekolah terus bukk laptop.. tau tk aku buat ape? hehe.. sertai contest la.. (seperti yg tertera di atas)  XD.

*huhu.. sekadar menepati janji

ok ok.. tak bnyak cite.. nie die saye punye gmbar.. saye harap ade perbezaan mane yg palsu n mane yg ikhlas..




*dua2 nmpak senyum ikhlas kan?? haha.. 
n.. kalau nk tau mane satu yg tk senyum ikhlas
jom kite tengok..











kiri : kurang ikhlas. haha.





'Terkadang, senyuman palsu terukir apabila kita tidak mahu org lain bersedih..


tag :
syuhadahsharif










                                                        

Jumaat, 7 Oktober 2011

PMR !!! n bla bla bla~

Assalamualaikum..
fuh! dah lame tak on9 facebook.. dah lame tak update blog.. semuanye di sebab kn exam PMR ler~
tension! tak sempat pon nk on9.. (skrg nie ok sikit sbb tinggal 2 paper lagi n.. esok cuti )
huh.. bnyak jugak yg aku nk cerite.. tapi.. lupe kan jer la..

first : PMR ! ya Allah! macm perang maa~ sebok gile! tak de mase untuk blog.. untuk buka laptop... ape yg di hadap! hanye ler buku~

second : hehe.. dok sebok kat sekolah budak2 nie pot pet2.. cite PASTA .. kalau tak tau .. kite tengok kat bawah nie...            




                                              * korean! korean! korean! best~


cerite nie bermula 3.10.2011.. dari hari isnin hingga khamis (kot...) jam 5 petg..
kalau tak tengok! memg rugi..



third : makk oi! rambut aku dah pendek! oh!! hodoh nye!!! (ingat kn rambut pendek comey, rupe nye hodoh!) huh! 



ok bye!






Jumaat, 23 September 2011

bile nak fokus nie! exam dah dekat !!!

assalamualaikum..

entry kali nie dikahirkan oleh fara atika (yg dikusakan oleh blogger) kih3..





huh! baru dua hari aku tak update blog aku! tapi.. perhh! tak boley la.. nak bersengkang..(betol tak word ni?)

huh! gile woi! dah nak exam nie.. tinggal seminggu jer lagi.. huh.. tadi, aku lupa nak amek buku teks dari Mush (budak form 2 sekolah aku) macm mane nak repeat lessons nie?? oh tidak!!! tolong!!!





*aku rase macm nak makan jer laptop aku... macm dalam pic. nie! hah! baru lah aku nak fokus.. hehe!


:)


smile~



Selasa, 20 September 2011

Nak Fokus Kat Study !

Assalamualaikum..
Huh.. tinggal lagi 13 hari jer nak PMR.. huh.. takut nye.. banyak lagi lessons kat sekolah yg belom di ualangkaji lagi... perhhh! macm mane nak exam nie... latihan pom sikit2 jer..



jadi.. saya amek keputusan untuk tak update blog.. so.. tak lah buang wak tu sngat kan???
tapi.. kalau ade cerita best.. nanti saye update la.. ehehe.. kalau cerite biase2 jer.. tak payah la..   :p
buang mase jer an??
so.. sekarang saya tgh berusaha nak fokus tok study.. ehehe..





bye! ummmuah! sayg semua..



Jumaat, 16 September 2011

Hari Baru Azam Baru!!!

Assalamualaikum..
hari nie entry pasal Azam baru aku! yeah! zam baru aku tu ialah.. fokus kat study! yeah! biase nye.. tk fokus pon.. ahaha.. ape pon tk boley.. hari ni nk cabar diri la.. siapkn homework.. wat latihan.. repeat lesson kat sekolah.. huh.. boley ke tk yerk??
isyaAllah boley.. amin...



*cayok! cayok! saye boleh..

kepade rakan2 fb saye.. kalau nmpak saye on9 lame sngt.. please marah saye ok ?? thx..


:)



Alim's Si Pembunuh! N Benda yg Tk Disngka!

Assalamulaikum..
enrty kali nie agak eheeeheehe.. nie semua berkisahkn tentg alim (classmate kitorg) ..
tepat pade hari Khamis iaitu semlam.. pade 12.20 tgh.. mase sejarah.. macm biase kitorg kat kelas pastinye.. tk kan fokus kat subjek yg paling membosankan! so.. ape lagi... main2 la.. ehehe.. si alim nie.. entah mengape.. bagai budak terencat menagkap seekor cicak die kelas kami.. dan mengikat cicak itu dgn benang.. ahaha! pembunuh ! die membunuh cicak itu dgn kejam! mule2 die letak kat plastecine. die golek2 kan cicak tu kat plastecine.. n than die ikat pulak.. issshh2.. kejam sungguh!



*arwah.. dah cicak nie.. :'(


Benda Yg Tk Disangka!
huh.. malm tadi.. berkenaan dgn solat hajat kat sekolah la.. lepas abis solat hajat.. time nk kluar surau.. adah pon ade sekali.. tibe2 aku nmpak cikgu Kalip ngan bapak aku bertepuk2 bahu.. entah kenape tah.. pastu bapak aku terperasan aku.. n .. terus bapak aku cakap kat cikgu Kalip..
My Bapak : nie la anak dare aku..
Cikgu Kalip : Owh.. nie .. anaknye si Ros (panggilan bagi bapak aku).. Ehh.. nape tk cite kat aku..
Aku : (hanye boleh tersenyum terkejut)



*di kire terkejut la..kan???

smbung dialog :~
My Bapak : nie la.. sepupu ayah..
Cikgu Kalip : hah! nie la Pak Ngah Kalip kau.. tau tk??
Aku : ehehe.. jer la..

tak sngke larh weii~ huh.. ok la.. nk tamatkn entry.. huh.. sorry..


                                          n.. have a nice day yeah..

mak ayah tak bawak g jalan?? huh.. cuti 3 ari nie... jom cuci mate tengok gmbr kat bawah nie..



                                              *huh.. bestkn kalau dapt g sini?? :)


                                                                        peace!



Rabu, 14 September 2011

Study! Study!

Assalamualaikum..

huh.. tadi baru jer study geografi.. mate pelajaran yg paling saye suke.. huh.. so far.. alahmdullilah.. boleh score..
tapi.. sejarah! ohh my gochy~ totally fail!
tolong! tu larh.. dalam kelas..
~tidow
~main2
~buat keje lain
yg paling kejam!
~buat bising.. huh..
tu larh pasai nye.. fail! amekaw.. balasan! sekarg terkial2 nak hafal sejarah.. huh.. lagi 19 hari tu babe nk exam!
ape2 pon ok.. esok bngun pagi kol 4.. study mats jap.. buat mne yg dapt jer.. (harap2 tak terlajak tido.. macm ari ni)
amin~
n.. esok boleh la.. puase.. kalau dah abis A.B.C (Allah Bgi Cuti) huh.. mintak2 menjadi..
ok larh.. nak study Sains la..

                                                  bubye!      :)




                               

Detik yg Bersejarah

huh.. semalam (malm) saye jalan2 kat blog.. tibe2.. saye suke.... sngt kat blog nie.. so.. saye pon tiru~
hehe... jgn marah k ?? huh.. pastu saye bodek2 blog saye... tukar background.. tukar nie .. tukar tu.. last2.. hodoh! huh dah la.. tajuk entry ilang.. mengelabah saye~

disebabkan terlalu penat plus gantuk... saye biar je kan.. keesokan hari nye.. saye mengadu kat member saye.. syuhadah.. huh.. pastu adah suruh tnye kat cikgu Zami.. tapi segan larh wei~ huh.. pastu saye lantak jer kan!

SINAR HARAPAN...
haha.. ade jugak sinar harapn.. lepas saye g kat blog c Haikel ni.. background die cntik.. so.. saye ade nmpak perkataan Pyzam.com.. hehe.. ape lagi.. godek la.. fuhh~ bnyak nye b.ground.. tapi.. pilih girlish.. hehe.. Anime tak bnyak n tak cantik.. so.. tak nak la.. tapi.. minat anime..

huh.. copy url die.. lame sngt! 2 minit... huh.. bebenor la!
tapi.. hasilnye.. wow! best la weii~ hehe...
dan tengok la.. sekarg.. cntik kan blog saye? (kembng pulak) ehheeehee...

so.. baru larh bersemngat nk tulis kat blog.. hehe...

                                                                  peace! dah abis.. bye..

                                                                    good night~




                                                                            :)





                  *my cuzen.. happy nyer..( die tk pndai naik moto so.. jgn caye gmbr nie 100%)




                                                                     :)

Rabu, 31 Ogos 2011

takde mood~

assalamulaikum.. raye tahun nie bosan gile! menyirap! hampeh! geram nyer!!!!

semua ni pasal bapak aku! cauze mengahancurkan harapan aku.. korang nak tau harapan ape??

harapan aku nak beraye kat kota tinggi larh! ade ker patut. tak jadi beraye kat sane cauze die masak tok org

weading .. arhh! geram nye.. org yg wat weading tu pon satu! nape larh wat weading tgh2 raye..

menyusahkan!

arrhh! sabo jer la..





                                    * tengok! kan.. aku dah jadi hulk.. amek kow.. aku mengamuk.




                                                      hehe.. peace!     XD






Selasa, 30 Ogos 2011

raye! raye!

Assalamulaikum.. hari ni raye kan.. so.. saye ade benda nak dikongsikan.. (kebanyakanye gambar)

awal pagi.. saye mandi.. cas handpone.. g mandi.. gosok baju.. bersiap.. solek2.. n makn.. dan pergi masjid

untuk menunaikan solat sunat aidilfitri.. kat sane saye jumpe kawan lame saye.. Suhailah.. wah! die dah cantik lah

klau dulu.. macm jantan.. sekarang dah ayu.. teruskan.. dengan pergi kubur arwah abng saye.. g kubur arwah

nenek... n pergi umah atok.. mule2 bosan jer.. nak update blog pon.. line maxis tade..  sedih/ bosan!

kemudian.. datg sekumpulan kanak2 comel menyerbu rumah atok..( mak bapak diorang ditinggal kat

blakang) semuanye.. cucu2 bibik (gelaran) yg datg..

meriah! macm kenduri! nak tengok gambar nye? jom..



                                               *sila abaikan pak cik yg berbaju oren tu..   XD


ade lagi tau.. jom tengok..




                                                                         ramai bukan?


huhu.. lepas diorang balik.. rumah atok menjadi sepi.. dan saye mula bermain dengan anak buah saye..


                                         
                      * nie name die adam.. anak mak cik Aton.. yg kat blakang tu Ecah.. (die segan tu!)


haha.. selepas zohor.. mak saye pon tidur kejap.. saye sebuk melayan budak kecik nie..   :)

jam, menunjukan pukul 2.30.. saye mengambil keputusan untuk beraye di rumah jiran kat kampung atok saye

tu.. mule2 ayah mak saye ajak pergi rumah Bibik.. isshh2 bibik.. klau bercakap.. tak berhenti! cakap nak

real! isshh2.. adek saye sampai tumbuk saye suruh ajak mak balik.. bapak saye berborak dengan pak cik..

hehe.. selepas setengah jam dok raye umah bibik.. kami pon pergi umah bla.. bla.. bla..

pastu... kami pon balik..

nak tengok baju yg saye pakai ari nie? ni die..    VVV





                                                 sorry gambar tak jelas! like corak baju nie!



Isnin, 29 Ogos 2011

Amek kow~

assalamualaikum.. entry malam nie.. agak pelikkan.. nak tau? hehe.. ok ok... kenape entry kali nie.. agak pelik.. ia bukan berkenaan ngan sesiape.. tetapi ia berkenaan ngan ubat.. haha.. XD  Entry sebelum nie.. kan saye ade cakap yg saye demam n batuk kan.. hah! kali nie.. saye amek tindakan dgn pantas iaitu~ iaitu~ iaitu~ (brape bnyak iaitu daa~) iaitu menelan panadol sebnyak 5 biji, lozengs 3 biji, dan 1 air mineral (betol besar) :)

amek ko~ sape suruh sakit.. kan.. dah larh esok nak raye.. pastu die buat hal pulak.. hehe.. korang tau tak? parut saye nie.. naik memulas tau.. mkn bnyak sngt ubat.. (keboncetan minum air) ishh2.. harap2 esok dah baik sepenuhnye..
so~ boleh kite enjoy raye!!! hehe.. XD sekarang pon dah beransur pulih.. berpeluh sikit.. dah tak batu sngat.. badan pon tak panas.. klau tidak! huhh! panas jer nafas nie.. ape2 pon ok.. boleh jlan lagi..  hehe..


Esok,perkare yg dibuat ialah.. makan dulu.. n than g masjid. Untuk sembhyyg hari raye.. pastu terus g kubur arwah abng saye yg berumur 18 thun (sekarg,, klau die ade lagi) n than g kubur arwah nenek ( di tangkak) n than g umah atok.. pastu beraye kat sane... huh.. petg dah balik..

N rasenye petang Farina n family dieorg akan beraye kat sini.. huhu.. best! masyuk~..

ok larh.. nak layan fb jap~


hehe.. bye~

n.. selamat hari raye.. esok dah raye.. yeyyy!











Ahad, 28 Ogos 2011

It's happening again!

arrhh tidak!!! ia terjadi lagi... huaaaarrr! tapi betol ker terjadi lagi?? (epe keher aku tanye korang??) haha.. :) korang nak tau ape yg terjadi lagi??
nak??
nak??
ehehee.. penyakit daa! penyakit yg berulang setiap kali nak raye.. (1 hari sebelum raye) nak tau ape?? eh? brape kali nak tanye la.. ehehe.. hurmm. penyakit tu.. ialah penyakit yg biase korang hadapi iaitu sakit takak n demam.. tu larh.. dah la.. ari nie last day kite puase kan.. sayang nak batalkan... tapi ade setengah ari jer lagi.. haha.. tahan jer la.. mungkin ini dugaan.. semlam entry pasal sakit tekakkan.. hari entry diplus gan deman.. haha.. tengok la..
tade mood nak kemas rumah.. kalau kene habuk pulak hidung mesti akan huaakk chum!  bersin.. sensitif betol!
so.. skarng tgh makan.. hah? opss.. bagi kucing makan daa..hehe.. ishh.. macm mane nak raye esok.. tekak dah sakit.. badan macm nak demam.. macm mane nie?


                                      ape2 pon doakanlah saye supaye sembuh yer..

                                                            ok lah.. nak g pasang cadar la..

       

                                                                     bye!       :)





Dugaan Di Penghujung Bulan Ramadhan.

Dugaan.. dugaan.. ape larh.. sakit tekak pulak.. huhh.. sakit woookk.. pastu diplus-plus gan gigi rase macm nak tercabut.. arrhhh!














                                                           haha.. sabo jer la..







                                                                huuusssshh.. sakit wookk



                                              ape2 pon.. selamat menjalani ibadah puase..



                                                                      n



                                          SELAMAT HARI RAYE AIDILFITRI..


                                                     MAAF ZAHIR DAN BATIN.


















                                                                SMILE     :)





Sabtu, 27 Ogos 2011

kuih!!!

hissh!! luih punye pasal.. daa... pagi2 bute dah disuruh buat kuih raye.. hisshh.. mak nie.. macm yg saye cakap kat wall fb saye.. ''pagi2 bute lagi dah kene buat kuih..kan best relex2..'' hehe..

                                                   betoi tk?? tido jap ker.. XD

hiiishh.. ape pon tak boley..hah.. smbung balik cite.. mase tu, dah larh mood malas.. nak kene wat kuih pulak.. hurmm.. MALAS nyer!!! tapi.. pakse-pakselah diri nie rajin.. hiiisyyhh!
kuih yg saye buat adalah kuih almond london.. yg tak berape nak london tu.. haha.. buruk seyys!!

                                              korang nak tengok almond london yg saye buat??
                                                                              VV
                                                                               V






nie lah kuihnye.. hiss.. gelap jer.. tak letak manik2 pon.. hahha.. malas nak beli..(gune yg sedia ade jer) XD
dah larh buat bnyak.. tapi bnyak jugak yg tak jadi.. geramnye!! penat saye buat..


                                                     tapi ade yg lagi special *just 4 me


                                                 Taaaddaaa! nie die.. with a smile!!! love it..




n.. ade lagi tau korang..almond london jugak.. tapi gune white chocolate.. nak tengok?? jom..


                                                  tengok nie.. white chocolate.. dah jadi white cream pulak.. :)
                                                                       *macm cup cake jer..


n.. kalau korang nak rase kuih2 yg saye buat korang kenelah datang umah... so.. dapatlah rase...


                                      *collection pic.








sweet!!

Selamat Hari Raye!! maaf zahir n batiin..




                                                                               smile :)